Ingrediënten
(voor 10 personen)
- Voor het soepje :
- 500g aardbeien
- 300g frambozen
- 200g bloemsuiker
- 2 ontvelde en ontpitte tomaten
- sap van 2 limoenen
- 1rode paprika
- Vanille-ijs :
- 1l melk
- 250g suiker
- 300g room
- 2 vanillestokjes
- 200g eierdooiers
- gedroogd vanillestokje ter garnering
Bereiding
Maak het vanille-ijs: kook de melk. Klop de suiker en de eierdooiers romig op. Overgiet ze met de warme melk. Gaar zoals een crème anglaise. Voeg de kern van de vanillestokjes en de room toe. Draai het ijs af in een ijsmachine.
Maak de rodepaprikajus: bak de rode paprika in de oven met oliijfolie. Schil en ontpit de paprika wanneer deze gaar is. Mix het vruchtvlees met wat suiker tot een jus.
Bereid het soepje: mix de aardbeien, frambozen, bloemsuiker, tomaten, limoenjus, vanille-ijs en paprikajus gedurende 3 minuten. Zet het soepje koud weg.
Afwerking / serveren
Garnier bij opdienen met wat aardbeien of bosaardbeien .
Bron van recept :
Chef Wout Bru
Kookteam :
Ronny en gast Patricia 2