Ingrediënten
- 3 à 4 mosselen /pers
- aardappelen (Ratte , Belle de Fontenay, …)
- karnemelk
- boter
- fleur de sel en peper
- waterkers
- wakame (zeewiersoort)
- Lardo di collonato (Toscaans buikspek)
Bereiding
Kook de mosselen zonder groenten of kruiden op de klassieke manier op hoog vuur tot ze open gaan. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar ze warm.Bewaar ook het mosselsap.
Kook de aardappelen gaar en passeer ze door de passe-vite. Voeg karnemelk, boter en fleur de sel en peper toe , mix deze massa lang (20 min) en op lage toeren in de keukenrobot tot een aardappelcrème.
Mix wat mosselsap met waterkers en wakame en wat olijfolie tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
Warm de mosseltjes , indien nodig , lichtjes op.
Kook de aardappelen gaar en passeer ze door de passe-vite. Voeg karnemelk, boter en fleur de sel en peper toe , mix deze massa lang (20 min) en op lage toeren in de keukenrobot tot een aardappelcrème.
Mix wat mosselsap met waterkers en wakame en wat olijfolie tot een saus en breng op smaak met peper en zout.
Warm de mosseltjes , indien nodig , lichtjes op.
Afwerking / serveren
Strijk de warme aardappelpuree op het bord in een lange streep, schik er de mosseltjes (zonder schelp) op en werk af met fijne plakjes Lardo di collonato.Nappeer de saus er naast.
Tip voor drank :
Gueuze bier
Bron van recept :
Culinair sept 2015
Kookteam :
John , Martine en Jos