Ingrediënten
(voor 12 personen)
- Voor de wafeltjes :
- 250 g melk
- 125 g bloem
- 15 g honing
- 15 g boter
- 4 g bakpoeder
- 60 g eieren
- 1 g xantana
- Voor de zalmmousse:
- 250 g ricotta
- 100 g gerookte zalm
- 1 scheutje culinaire room
- Peper en zout
- Voor de afwerking:
- 1 pakje mini groene asperges
- Zalmeitjes
- Vene cress
- Eetbare bloemetje
Bereiding
- Voor de luchtige wafels:
Mix alle ingrediënten met een staafmixer.
Laad een espumafles met 2 gasbommetjes en bak ca. 3 min in een wafelijzer.
Snijd de repen uit 2 vierkanten, klaar om gevuld te worden.
- Voor de zalmmousse:
Meng de ricotta met de zalm in de staande mixer met de kloppers: doe eerst de ricotta in de mengkom en voeg dan de in kleine stukjes gesneden zalm toe.
Klop op, voeg indien nodig een beetje kookroom toe.
Breng op smaak met (witte) peper en zout en schep in een spuitzak. Ik gebruikte een Saint-Honoré spuitmondje.
Afwerking / serveren
Pocheer de groene asperges heel kort in kokend gezouten water en koel ze meteen af in ijswater. Ze moeten nog beetgaar zijn. Versnijd ze in schuine stukken en breng ze op smaak met goede olijfolie, peper en zout.
Schik stukken groene asperge op de zalmmousse.
Werk af met zalmeitjes, cress en eetbare bloemblaadjes.
Bron van recept :
Bron: www.hap-en-tap.be
Kookteam :
Martine en Katrien