Ingrediënten
(voor 10 stuks)
Voor de courgettewafeltjes:
1/2 courgette
20 g peterselie
20 g bieslook
1 ei
225 ml melk
60 ml Debic Bakken & Braden (of vloeibare boter)
20 g Parmezaanse kaas
10 g bakpoeder
150 g bloem
Voor de zeewierespuma:
500 ml Debic Culinaire Original (of culinaire room 20%)
125 g wakamé (zeewiersalade)
10 g norivellen
10 g zout
5 g peper
Voor de afwerking:
100 g wakamé
10 stuks krokante nori
ook nodig :
Wafelijzer, Espumafles, Staafmixer of blender
Bereiding
Voor de courgettewafeltjes:
Rasp de courgette en snijd de kruiden fijn. Meng het ei met de melk en de Debic Bakken & Braden. Voeg er de geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Meng er als laatste het bakpoeder en de bloem onder. Bak de wafeltjes goudbruin in een wafelijzer.
Voor de zeewierespuma:
Verwarm de Debic Culinaire Original en voeg er de wakamé, de norivellen, het zout en de peper aan toe. Meng goed. Laat infuseren op lage temperatuur gedurende 30 min. Mix het mengsel vervolgens met een staafmixer of in een blender. Passeer door een fijne zeef en breng over in een sifon. Belucht met 1 gaspatroon en laat rusten in de koeling. Schud goed voor gebruik.
Afwerking / serveren
Spuit de zeewierespuma op het warme wafeltje. Werk af met een beetje wakamé en een stukje krokante nori.
Tip voor drank :
Cocktail o.b.v. bloedappelsien en wodka
Bron van recept :
www.hap-en-tap.be
Kookteam :
Luc, Wim en Els