Courgettewafeltje met zeewier espuma

Courgettewafeltje met zeewier espuma

Ingrediënten

(voor 10 stuks)

  • Voor de courgettewafeltjes: 

  • 1/2 courgette

  • 20 g peterselie

  • 20 g bieslook

  • 1 ei

  • 225 ml melk

  • 60 ml Debic Bakken & Braden (of vloeibare boter)

  • 20 g Parmezaanse kaas

  • 10 g bakpoeder

  • 150 g bloem 

  • Voor de zeewierespuma: 

  • 500 ml Debic Culinaire Original (of culinaire room 20%)

  • 125 g wakamé (zeewiersalade)

  • 10 g norivellen

  • 10 g zout

  • 5 g peper 

  • Voor de afwerking: 

  • 100 g wakamé

  • 10 stuks krokante nori

  • ook nodig :

  • Wafelijzer, Espumafles, Staafmixer of blender



Bereiding

Voor de courgettewafeltjes:
Rasp de courgette en snijd de kruiden fijn. Meng het ei met de melk en de Debic Bakken & Braden. Voeg er de geraspte Parmezaanse kaas aan toe. Meng er als laatste het bakpoeder en de bloem onder. Bak de wafeltjes goudbruin in een wafelijzer.
Voor de zeewierespuma:
Verwarm de Debic Culinaire Original en voeg er de wakamé, de norivellen, het zout en de peper aan toe. Meng goed. Laat infuseren op lage temperatuur gedurende 30 min. Mix het mengsel vervolgens met een staafmixer of in een blender. Passeer door een fijne zeef en breng over in een sifon. Belucht met 1 gaspatroon en laat rusten in de koeling. Schud goed voor gebruik.

Afwerking / serveren

Spuit de zeewierespuma op het warme wafeltje. Werk af met een beetje wakamé en een stukje krokante nori.


Tip voor drank :

Cocktail o.b.v. bloedappelsien en wodka

Bron van recept :

www.hap-en-tap.be

Kookteam :

Luc, Wim en Els